dilluns, 20 de maig del 2013

Boicot comercial i EurovisióPublicat a ReusDiari.cat

Boicot comercial i Eurovisió

He de confessar que no he vist ni un minut del concurs d’Eurovisión, enguany fins i tot tenia excusa: era al sopar de la comunió d’una neboda. Però a mi que m’agraden els números, m’he dedicat a fer una mica de sociologia de d’anar per casa. El quadre adjunt mostra les posicions atribuïdes a les votacions entre els estats que participaven que havien format part de la URSS.En el quadre podem veure, no la puntuació otorgada, sinó la posició implícita a aquesta. El codi de colors indica si aquesta és millor a la obtinguda entre tots els països participants o pitjor el verd, si és millor; el groc, si és igual, i el vermell, si és pitjor; finalment en blanc, si no en podem treure cap conclusió.

Només cal donar un cop d’ull per veure un clar predomini del color verd. Així doncs malgrat que la dissolució de l’URSS en alguns casos hi va haver trets, i encara queda latent algun conflicte, no hi ha entre ells un ànim de boicot, si no més aviat de bon veïnatge.

Arribats en aquest punt, si les votacions d’Eurovisión, que no els costen ni un Euro no es fan boicot, és fàcil de intuir que en les relacions comercials que sí que els generaria sobrecostos, tampoc se’n deuen fer.

Disculpin la frivolitat, però els resultats són tan clars que no me’n puc estar de proposar-los com a predictors del que passarà després de la separació d’Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada